În ziua de 15 februarie 2017 grupul ţintă al proiectului ERASMUS+, nr. 2016-1-RO01-KA102-023624, cu tema “Creşterea nivelului integrării socio-profesionale în domeniile electronică-automatizări şi mecanic, prin dobândirea de competenţe şi abilităţi practice la nivel european”, derulat în scoala noastră în anul şcolar 2016-2017, şi echipa de implementare şi gestiune a proiectului, s-au întâlnit cu membrii echipei de organizare a mobilităţii de la Centrul educaţional IPODOMI din Salonic Grecia. Elevii şcolii noastre se vor deplasa pentru realizarea formării profesionale la standard europene, la companii de specialitate din Grecia, coordonate de Centrul educaţional IPODOMI din Salonic. Deplasarea elevilor, alaturi de profesorii însoţitori,va avea loc în perioada 7-27 mai 2017.
La întâlnire au participat Athanasios Sinanis, Eleni Ioanna Sinani, directori ai Centruluieducaţional IPODOMI din Salonic, Grecia si Vlad Alexandru Tefas - coordonator de programe europene, echipa de implementare şi gestiune a proiectului din şcoală alături de elevii din grupul ţintă.
Oaspeţii noştrii, membri ai organizaţiei de primire – Centrul educaţional IPODOMI, au venit în şcoală pentru cunoaşte cei 22 de elevi selectaţi, profesorii însoţitori şi echipa de implementare şi gestiune a proiectului, a stabilit detaliile programului de formare pentru elevii implicati în mobilitate. În cadrul întâlnirii din 15 februarie 2017, echipa liceului nostru şi echipa de la organizaţia de primire au analizat detaliile mobilităţii, programul de formare pe care îl vor realiza elevii şi documentele ce se vor încheia între cele două părţi.
Discuţiile între elevi şi oaspeţi au evidenţiat oportunităţile oferite de programul Erasmus+ şi modalităţi concrete de formare a competenţelor profesionale la 8 companii specific domeniilor electronică, automatizări, mecanică din Grecia. Au fost analizate aspectele privind formarea profesională pe domenii, acumularea de cunoştiinte despre cultură, istoria ţării gazdă, condiţii de cazare, masă pentru cele 19 zile ale mobilităţii.
Director,
Prof. Elena Carmen BRATU