Liceul Tehnologic “Dragomir Hurmuzescu” Medgidia, în calitate de beneficiar, implementează, începând cu luna octombrie 2018, proiectul ”Secretul oricărui succes (S.O.S)” derulat prin Proiectul Privind Învățământul Secundar (ROSE), acord de grant nr. SGL/RII/687/02.10.2018. Proiectul are o perioadă de implementare de 4 ani, cu o valoare totală de 451290 lei şi este finanțat integral de Banca Mondială. Acest proiect vizează 1.154 de licee de stat, reprezentând aproximativ 80% din totalul liceelor publice din România, care vor fi sprijinite în vederea îmbunătățirii tranziției de la liceu la învățământul terțiar.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă motivarea elevilor pentru studiu reflectată în creșterea ratei de absolvire, a ratei de participare la examenul de bacalaureat și a procentului de promovabilitate a examenului de bacalaureat.
Obiective specifice ale proiectului sunt:
O1. Motivarea elevilor din grupul ţintă pentru absolvirea claselor terminale prin consiliere și orientare, dezvoltare personală, activităţi extracurriculare şi ore remediale la disciplinele care înregistrează o promovabilitate scăzută pe cei 4 an de proiect, în vederea înregistrării unei creșteri a numărului de absolvenți cu cate 1,5% în fiecare an de desfășurare a proiectului.
O2. Dezvoltarea interesului elevilor din grupul tintă pentru pentru studiu, autoinstruire și pentru continuarea studiilor după absolvirea liceului prin organizarea unor activități de consiliere și orientare, dezvoltare personală, activităţi extracurriculare şi ore remediale pe durata proiectului, înregistrând o rată de creștere a participării la examenul de bacalaureat de 1,5% anual.
O3. Cresterea performantelor scolare prin mărirea numărului de participanți la orele remediale organizate la disciplinele la care se susțin probe la bacalaureat in vederea creșterii ratei de promovabilitate la bacalaureat cu 1,5% în fiecare an de desfășurare a proiectului,.
O4. Realizarea mediului ambiental stimulativ studiului pe grupuri mici prin amenajarea , în primii doi ani de proiect, a două săli de studiu dotate cu mobilier modular şi echipamente tehnice moderne
Grupul ţintă este format din 400 elevi, elevi cuprinși în învățământul liceal de zi în clasele IX – XII, care au nevoie de sprijin pentru îmbunătăţirea rezultatelor la disciplinele de bacalaureat şi aparţin grupurilor dezavantajate.
În cadrul proiectului, elevii cuprinşi în grupul ţintă vor desfăşura următoarele tipuri de activităţi:
Acest proiect va aduce beneficii:
Director: prof. BRATU Elena Carmen
Coordonator grant: Prof. Prică Georgeta